Térszkennelés referenciamunkák

Porsiló területfelmérés

rövid ismertető

Idei első munkánk egy porsiló területfelmérés volt. Piacvezető faipari lapterméket gyártó cég felkérésére, tüzelési célú fűrészpor tisztító rendszer kiépítésének előkészítéséhez végeztük el a 3D lézerszkenneres felmérést.

A munka előzményei

A megbízó korábban már kénytelen volt szembesülni a felmérésből adódó hibák következtében jelentkező problémákkal, ezért úgy döntöttek: ezúttal igyekeznek kiküszöbölni ezeket és igénybe veszik a térszkennelési szolgáltatásunkat.

Kíváncsi, hogy mennyibe kerül nálunk egy 3D térszkenneres területfelmérés? Próbálja ki árkalkulátorunkat!

A munka részletes leírása

Egy, már éppen folyamatban levő projekt támogatására kért fel minket az ügyfél, mikor egy hónapokkal korábban elküldött prezentációnk segítségével a látókörükbe került a 3D térszkennelés lehetősége.

Ahogy sok másik, egyébként jól működő cégnél, ebben az esetben is az jelentette a legfőbb problémát, hogy a gyár aktuális állapotát (legyen szó berendezések pontos helyzetéről, csövek nyomvonalairól, stb.) reprezentáló dokumentáció nem, vagy csak részlegesen áll rendelkezésre. A napi üzemeltetésben a mérnököknek nem mindig van arra idejük, hogy a dokumentációkat naprakészen tartsák, ami nem is meglepő, hiszen  egy ilyen feladatkör nem képviselne az üzemeltetés számára közvetlen hozzáadott értéket. Vagyis röviden: a dokumentációkra a napi üzemeltetésben ritkán van szükség, projektek esetén annál gyakrabban.

Így volt ez ebben az esetben is.

Az ügyfél elmondása alapján a korábbi negatív tapasztalataikból már tudták, hogy az információ (dokumentáció) hiánya is jobb, mint a hibás információ vagy dokumentáció. Azért, hogy az alvállalkozók számára rövid időn belül egyértelmű, hiba nélküli adathalmazt szolgáltathasson, végül megrendelte a kérdéses terület 3D térszkennelését. Kültéri mérésről lévén szó az időjáráshoz igazodva kellett a mérés időpontját egyeztetni, de ezzel együtt is egy héten belül el tudtuk végezni a térszkennelést, majd a következő napon az átadásra kész anyag is rendelkezésre állt.

Felméréshez használt készülék

Faro Focus 3D x130 típusú lézerszkenner

Felmérés részletei

100 m3-es porsiló környéke

Termelés mellett végrehajtva

Technikai adatok

Felmérés:   1 nap, 2 fő

Utómunka ideje: 1 nap

Felmérést készítette

kapcsolatfelvétel VISIO logo

Képgaléria - Porsiló területfelmérés

3D térszkenneres felméréshez kérje ajánlatunkat!

Hasonló munkák

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése borítókép

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése

térszkennelés

Gyártócsarnok felmérése

Nyomástartó berendezés felmérése borítókép

Nyomástartó berendezés felmérése