Térszkennelés referenciamunkák

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése

rövid ismertető

Feladatunk egy népszerű gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése volt 3D lézeres térszkennerrel, melynek célja további módosítások, fejlesztések elvégzése. 

A munka előzményei

Nehéz megállapítani, melyik az a terület, amelyikben a 3D lézeres térszkennelésnek a legnagyobb a létjogosultsága, az azonban szinte biztosnak tűnik, hogy egy ilyen képzeletbeli listán a gépészeti rendszereken végzett munkák dobogós helyen végeznének. A szinte átláthatatlanul csűrű csőrengetegben semmiképp sem könnyű eligazodni, a lézerszkennerrel elvégzett felmérés viszont nagyban megkönnyíti ezt a feladatot.

A helyszínen, manuális eszközökkel végzett felmérés térszkenneléshez viszonyított hátrányait sokszor leírtuk már. Ezek között olyanok szerepelnek, mint a pontatlanság, idő- és ezáltal költségtényező, utólagos, a feldolgozás közben adódó nehézségek, stb. Azok számára, akik már éltek a technológia adta lehetőséggel, mára nyilvánvalók ezek a különbségek, és nem meglepő módon a megrendelők – miután a saját bőrükön érezték az előnyöket – rendszerint vissza is térnek egy újabb megbízással.

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése

Vannak viszont olyan előnyök, amiket nem nagyon részleteztünk, mert nem üzleti vagy műszaki (tehát nem elsődleges), hanem sokkal inkább kényelmi szempontoknak tekinthetők. Efféle, nem elhanyagolható körülmény az is, ha a felmérést manuálisan egy vizes, párás, nagyon meleg környezetben kell végrehajtani. Amellett, hogy a térszkennelés anyagi, időbeli előnyeit semmiképp nem lehet figyelmen kívül hagyni, érdemes szem előtt tartani egyéb szempontokat is.

Ilyen például, hogy a kollégák napokon keresztül vannak-e kitéve a kellemetlen körülményeknek, vagy egy rövid, mindössze pár órás felmérés után (amit nem is nekik kell elvégezni, vagyis addig egyéb feladatokkal foglalkozhatnak), az iroda kényelmében, számítógép előtt ülve „járhatják be” a majdani munkaterületet, mérhetik meg a rendelkezésre álló helyeket, kalkulálhatják a szükséges csőszakaszok hosszát (milliméteres pontossággal!), vagy éppen a megközelítési, anyagmozgatási útvonalakat.

Kíváncsi, hogy mennyibe kerül nálunk egy 3D térszkenneres gépészeti felmérés? Próbálja ki árkalkulátorunkat!

A munka részletes leírása

A megrendelő a gyógyfürdő szűrőrendszerén végzett korszerűsítés miatt kereste fel cégünket, elsősorban nem is térszkennelési feladattal.

A munkánk első körben a beépíteni kívánt szűrőrendszer műszaki dokumentációjának az elkészítése volt. A helyszíni bejárás során tettünk javaslatot az ügyfélnek a térszkennerrel való felmérés lehetőségére, aki élt is ezzel.

Külön öröm számunkra, hogy a pontfelhő átadása után az ügyfél telefonon jelezte, mennyire elégedett és mennyire lenyűgözték a technológiában rejlő lehetőségek.

A későbbiekben a modellezésen kívül előzetes vizsgálatokat is végeztünk, hogy megállapítsuk: milyen módon és útvonalon vihetők be az elemek a telepítés helyére, illetve számíthatnak-e nehézségre a telepítés során.

Ezután egy újabb megbízás keretében a tényleges megvalósulási terv készítését is elvégeztük, amelyhez az elkészült rendszer felmérését is megrendelte a megbízó.

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése

Bármilyen területen tevékenykedve nem kell nagyobb elismerés annál, ha egy elégedett ügyfél újbóli megbízással tisztel meg minket, ahogy ebben az esetben is történt.

Felméréshez használt készülék

Faro Focus 3D x130 típusú lézerszkenner

Felmérés részletei

220 m2-es terület

Működés közben végrehajtva

Technikai adatok

Felmérés:   1 nap

Utómunka ideje: 1 nap

Felmérést készítette

Képgaléria - Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése

Hasonló munkák

térszkennelés

Gyártócsarnok felmérése

porsiló területfelmérés borítókép

Porsiló területfelmérés

Nyomástartó berendezés felmérése borítókép

Nyomástartó berendezés felmérése