Térszkennelés referenciamunkák

Gyártócsarnok felmérése

rövid ismertető

Feladatunk két gyártócsarnok felmérése volt egy fogyasztási cikkek gyártásával, és forgalmazásával foglalkozó nemzetközi nagyvállalat magyarországi gyáregységében.

A munka előzményei

A női szépségápolási termékeket gyártó vállalat gyártócsarnokainak 3D térszkenneres felmérésére kaptunk megbízást. A Megrendelő azért döntött a térszkennelés mellett, mert több, a gyártócsarnokban levő csatlakozási pont egymáshoz viszonyított pontos felmérésére volt szükségük, valamint el szerették volna kerülni a közelgő fejlesztési projekt során a zsúfoltság miatt valószínűleg adódó problémákat is.

Kíváncsi, hogy mennyibe kerül nálunk egy 3D térszkenneres csarnokfelmérés? Próbálja ki árkalkulátorunkat!

A munka részletes leírása

Egy meglehetősen zsúfolt belső terű termelőüzem fejlesztés előtti felmérését kellett elvégeznünk. A feladat szépsége és nehézsége ugyanabban rejlett, azaz a nagy alapterület, amelyet a sűrűn elhelyezett gépsorok és gyártáshoz szükséges alapanyagok rendkívül tagolttá tettek.

A térszkennelést tovább nehezítette, hogy a felmérést csak termelés közben végezhettük el folytonos targonca-, illetve operátori mozgások mellett. A térszkennelés rendkívüli gyorsaságának és könnyű felhasználhatóságának hála, bár feszített tempóban, de alig két nap alatt több, mint 200 állásponton elvégzett térszkenneléssel teljesítettük a megbízást.

térszkennelés hátrányai - forgalom

Ilyen nagyszámú állásponton végzett térszkennelés esetén az utómunka, a pontfelhők összeillesztése, más néven regisztrációja a felmérésnél is több időt vehet igénybe. Ebben az esetben az egymilliárd felvett ponttal való utólagos teendők hozzávetőlegesen négy munkanapot tettek ki egy fő számára. A méréshez szükséges két munkanaphoz viszonyítva ez soknak tűnhet, de ha belegondolunk, hogy az ügyfél mindössze hat munkanapon belül egy részletes, a CAD rendszerébe importálható, és használható állományt kapott, amivel a felmérésből adódó összes hibázási lehetőség kiküszöbölése mellett megkezdhette a tényleges tervezési munkát, máris láthatjuk a módszer hatékonyságát.

Felméréshez használt készülék

Faro Focus 3D x130 típusú 3D lézerszkenner

Felmérés részletei

1 gyáregység, 2 gyártócsarnok

~2500 m2 alapterület

Termelés mellett végrehajtva

Technikai adatok

Felmérés:   2 nap, 2 fő

210 mérés – 1,2 milliárd felmért pont

Utómunka ideje: 4 nap

Felmérést készítette

Képgaléria - Gyártócsarnok felmérése

Hasonló munkák

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése borítókép

Gyógyfürdő gépészeti csöveinek felmérése

mélygarázs felmérése borítókép

Mélygarázs felmérése

templomok felmérése

Református templomok felmérése